NymburkDnes.cz
NymburkDnes.cz » Zpravodajství » Zprávy

Narozeniny, maturita, výročí svatby - grilovačka v Parku Mirakulum

10.05.2018
MILOVICE - Pořádat rodinné oslavy doma je sice fajn, nicméně pokud nebydlíte na samotě, má to i svá úskalí - třeba v podobě nevraživých pohledů sousedů. Proto stále více lidí hledá pro posezení s rodinou či přáteli místa, kde nikoho rušit nebudou.
Ilustrační snímek | Foto: tiskovakonference.cz
"Když bylo mému synovi devět let, hledala jsem místo, kde by mohl s kamarády narozeniny, které má v květnu, oslavit. Rozhodně jsem totiž nehodlala mít osm rozpustilých chlapečků v bytě. To bych svým sousedům v domě ani sobě neudělala. Při hledání na internetu jsem tehdy před čtyřmi lety narazila na nabídku Mirakula a byla to super volba," vzpomíná paní Lenka z Prahy a popisuje: "Do Milovic jsme dojeli dvěma auty za chvilku, užili jsme si grilování venku, takže nehrozilo, že kluci někde udělají nepořádek, a navíc se všichni vyřádili na atrakcích v parku. O dva roky později jsem totéž zopakovala s dcerou a také to bylo moc fajn."

Mirakulum nabízí pro rodinné oslavy hned několik prostor - záleží především na počtu účastníků a také na tom, jaký servis budete pro svou party vyžadovat. "Pokud vás bude maximálně kolem deseti a jste fanoušci grilování, můžete si za 200 korun na celý den pronajmout grilovací plácek," říká Kristina Kuncová, provozní manažerka Parku Mirakulum.

Celkem sedm grilovacích plácků s kamennými grily a velkými dřevěnými stoly se nachází na terasách v zadní části parku vedle naučných zahrad. Jeden od druhého jsou oddělené živým plotem, takže poskytují dostatek soukromí. Za vratnou zálohu si můžete v parku Mirakulum zapůjčit vozík s dřevěným uhlím, grilovacím náčiním, podpalovačem a zápalkami. Přinést a ugrilovat si tu můžete maso, zeleninu i ovoce, děti určitě potěší možnost opékání buřtíků. Grilování i opékání je nutné vždy předem objednat. "Na grilovací plácky můžeme samozřejmě zajistit i slunečníky," připomíná Kuncová.

Když je vás víc...
Oslavy pro více účastníků lze v Parku pořádat v Moštárně anebo v Kapli. Obě místa jsou primárně určena k oslavám pod širým nebem, disponují ale také zastřešenými prostory.

Moštárna je kamenný objekt se zatravněnou střechou, v němž je v horkých měsících příjemný chládek. Přiléhá k ní pikniková louka, kde je možné si odpočinout. "Moštárna, která připomíná hobitovské Dno pytle, vás na první pohled uchvátí svým vzhledem. Je vhodná pro střední rodinné oslavy do třiceti osob a mimo venkovního grilu a posezení nabízí také vnitřní zázemí s ledničkou, elektřinou a tekoucí vodou," popisuje Kristina Kuncová. Pronajmout si ji můžete za 1000 korun na celý den.

Do třetice je tu pro větší rodinné oslavy - třeba svatby - či menší firemní akce Kaple. "Nejde o žádný církevní objekt, ale o stavbu, která svým vzhledem připomíná křesťanský svatostánek," upřesňuje Kristina Kuncová. Před budovou, jejíž průčelí zdobí obrovská kamenná mozaika, je velký vydlážděný venkovní prostor, na který lze umístit několik stolů a přenosných grilů. Uvnitř je pak zázemí s ledničkou, elektřinou a tekoucí vodou. Areál Kaple je určený až pro sto lidí.

"Všechny pronájmy lze realizovat výhradně po předchozím objednání," zdůrazňuje Kristina Kuncová a připomíná, že pracovníci parku jsou samozřejmě schopni zajistit cateringové služby a veškerý další servis. Všechny pronájmy lze realizovat jen v otvírací době Parku Mirakulum.

Praktické informace:
Park Mirakulum je otevřen od 10:00 do 18:00 hodin. V dubnu a říjnu pouze o víkendech, v květnu a září od úterý do neděle a v červnu, červenci a srpnu každý den. Areál se nachází ve středočeském městě Milovice, v okrese Nymburk, autem je dobře dostupný z dálnice D10, železnicí pak zajíždí linka S20 z Prahy do Milovic každou půlhodinu.

Vstupné zůstává beze změny
Sdílet: Sdílet na Facebooku Sdílet na X

Další články z rubriky Zprávy

Nový moderní areál drážních hasičů se stane dominantou Nymburka

Správa železnic včera slavnostně zahájila výstavbu nového areálu drážních hasičů v nymburské Nádražní ulici. Získají modernější a komfortnější zázemí a také garáže a parkovací stání pro svá vozidla. Snížení provozních nákladů pak přinese instalace ...

Hračka Jeepu na baterie představuje vážné riziko, zjistila inspekce

Česká obchodní inspekce zjistila, že na vnitřním trhu je v nabídce výrobek, který představuje vážné riziko pro životní prostředí. Jde o výrobek Hračka ...

Všejanská spojka zrychlí spojení mezi Prahou a Mladou Boleslaví

Správa železnic vybrala projektanta takzvané Všejanské spojky, která propojí Milovice s tratí z Nymburka do Mladé Boleslavi. Zhotovitelem projektové d ...

PID posiluje síť kontaktních míst karty Lítačka ve Středočeském kraji

Kartu Lítačka pro cestování ve Středočeském kraji využívá přes 265 tisíc lidí. V tuto chvíli je pro ně přímo v kraji otevřeno 14 prodejních míst, kde ...

Nová sezóna turistických vlaků v Praze a Středočeském kraji startuje již o víkendu

O víkendu 23. a 24. března bude na železnici v Praze a Středočeském kraji zahájena nová turistická sezóna. Zájemci o poznávání krás středních Čech se ...





Sobota 20.4.2024
Středočeský kraj
Další regiony »






Nastavení cookies | GDPR | O nás, kontakty | Přidat firmu | O regionu | Nabídka našich služeb | Inzerce-Dnes.cz | Práce v ČR | InfoDnes.cz
InfoDnes.cz
Sdružení regionálních portálů

Kraj Vysočina
HavlíčkůvbrodDnes.cz
JihlavaDnes.cz
TřebíčDnes.cz

Liberecký kraj
LiberecDnes.cz

Ústecký kraj
ÚstínadLabemDnes.cz

Plzeňský kraj
PlzeňDnes.cz

Jihočeský kraj
ČeskéBudějoviceDnes.cz

Jihomoravský kraj
BrněnskoDnes.cz

Olomoucký kraj
OlomoucDnes.cz

Zlínský kraj
ZlínDnes.cz

Moravskoslezský kraj
OstravaDnes.cz

Copyright © 1/2009-2024 M+MP spol. s r.o. InfoDnes.cz | Webdesign & webprogramming © PD | RSS InfoDnes