NymburkDnes.cz
NymburkDnes.cz » Monitor zpráv » Z regionu » Nymburský deník - zprávy

Z regionu

Nymburský deník - zprávy Zdroj: Nymburský deník - zprávy |

Podívejte se: Takto to nyní vypadá na místě, kde bude hlavní bazén s dráhami

25. 4. 2024 | Finální podoba nového nymburského bazénu se blíží a my jsme měli v úterý možnost podívat se zblízka, jak to vypadá v té „místnosti“, kde bude hlavní bazén.

Nezaměstnanost v kraji klesla. Na Nymbursku hledá práci 3 tisíce lidí

25. 4. 2024 | Nezaměstnanost ve Středočeském kraji se snížila na 3,2 procenta. Počet nezaměstnaných klesl také na Nymbursku. Vyplývá to z analýzy Úřadu práce. Nejnižší nezaměstnanost byla v březnu tradičně v okolí Prahy.

Tragédie a naděje čápů z Kněžmostu. O vejce se starají poděbradští záchranáři

25. 4. 2024 | Dojemný a zároveň krutý je letošní sledovaný příběh čapího páru z Kněžmostu. Řada pozorovatelů hnízda na online kameře začala mít o víkendu podezření, že není všechno, jak má být. Zatím harmonický průběh života čapího páru, který se střídal na šesti vejcích, se zasekl a nabral zcela jiné obrátky. Ačkoliv ochránci přírody zasahují do života čápů jen v nejnutnějších případech, právě tady konat museli. ...

Na výstaviště v Lysé míří burza veteránů jarní Retro Garáž

24. 4. 2024 | Areál výstaviště v Lysé nad Labem v sobotu 27. dubna zaplní veteránská burza Retro Garáž.

Hlediště v troskách. Demolice stadionu postupuje, hale zbývají poslední dny

24. 4. 2024 | /VIDEO, FOTO/ Aktuální snímky z útrob nymburského zimního stadionu nabízejí truchlivý pohled. Hlavně pro ty, kteří tu při veřejném bruslení, fandění hokejistům nebo při kláních krasobruslařek strávili dlouhé hodiny svého života.

Kam vyrazit na čarodějnice? Podívejte se na přehled akcí na Nymbursku

24. 4. 2024 | Pálení čarodějnic a oslavy příchodu jara, to je filipojakubská noc, kterou v úterý 30. dubna prozáří desítky hořících hranic. Kam lze vyrazit na Nymburku?

Ve středu dopoledne kvůli havárii nepoteče voda v části Nymburka a blízkém okolí

23. 4. 2024 | Zásoby vody si musí na středeční dopoledne vytvořit obyvatelé části Nymburka a přilehlých obcí. Kvůli havárii by v rozmezí od 9 do 12 hodin měli mít suché kohoutky především lidé na sídlišti a v jeho okolí.

Muž zkolaboval na nymburském náměstí. Záchranáři bojovali o jeho život

22. 4. 2024 | V pondělí v poledne zkolaboval na nymburském náměstí starší muž. Podle svědků k tomu došlo poté, co vyšel z prodejny potravin v podloubí na té straně náměstí, kde sídlí i pošta.

Velký nymburský kvíz: Na kolik vyjde bazén? Kdy bude stát nový zimák?

22. 4. 2024 | V Nymburce je aktuálně rozjeto hned několik zásadních projektů, které změní tvář města na dlouhá léta. Stavba nového bazénu, demolice starého a stavba nového zimního stadionu, vybudování nového skateparku či zásadní proměna jedné z tepen, Tyršovy ulice. Souběh tolika akcí najednou Nymburk dlouhá léta nepamatuje a místní tak mohou ztrácet přehled, co všechno se ve městě děje a jaké jsou okolnosti.

Dojemný soví příběh. Po bouřce vypadlá mláďata hřála matka, pomohli záchranáři

22. 4. 2024 | Po noční bouřce se poděbradští záchranáři museli postarat o čtyři mláďata kalousů ušatých. Zatímco dvě zůstala v teple matčina křídla, další dvě potřebovala naléhavou pomoc.

V milovické rezervaci žije největší stádo zubrů v Česku, ukázalo sčítání

21. 4. 2024 | Rezervace v Milovicích se pyšní největším stádem zubrů v Česku. Na konci loňského roku tu žilo přes 40 zubrů.

Zima se nevzdává. Na Nymbursko se vrátí ranní mrazíky

20. 4. 2024 | Časné jaro a teploty přesahující 20 stupňů jsou pryč. Víkend přinese na Nymbursku zřejmě i ranní mrazíky. Přes den by teploty neměly překročit deset stupňů.

Speed Marathon: V Nymburce chytli motorkáře bez papírů a s jinou značkou

19. 4. 2024 | Celostátní akce Speed Marathon se v pátek konala také na Nymbursku. Policisté odhalili různé prohřešky, od nezapnutých bezpečnostních pásů po jízdu bez oprávnění.

Ulice Járy Cimrmana v Nymburce zatím nebude. Chybí souhlas autorů práv

19. 4. 2024 | Nymburk se zatím nezařadí mezi města a obce mající jednu z ulic pojmenovanou po nejslavnější fiktivní české osobnosti Járovi Cimrmanovi.

Lavička s Boganem je venku. Na náměstí se lidé fotí se spisovatelem a kočkami

19. 4. 2024 | Další ze symbolů jara se objevil v centru Nymburka. Z útrob radnice se po zimní přestávce vrátila na své místo na náměstí dřevěná lavička se spisovatelem Bohumilem Hrabalem, familiérně částí místních zvaným Boganem, a také dvěma vyřezanými kočkami.

Číšníci skákali s podnosy přes překážky. Na kolonádě jim tleskali přihlížející

18. 4. 2024 | /VIDEO, FOTO/ Už po patnácté se v Poděbradech uskutečnilo Gastro. Tedy soutěžní přehlídka učňovských škol, které vychovávají budoucí kuchaře, číšníky, barmany či cukráře.

Speed Marathon na Nymbursku: známe místa, kde budou policisté měřit rychlost

18. 4. 2024 | Další ročník policejní akce Speed Marathon vypukne už tento pátek 19. dubna. Dopravní policisté vyrazí na stovky míst po celé České republice, aby kontrolovali rychlost projíždějících automobilů. Akce míří i na Nymbursko. Přinášíme vám přehled míst, kde budou policisté měřit.

Řidiči v Poděbradech hledají zkratky. Mezi Riegrákem a nádražím je ulice zavřená

17. 4. 2024 | Kvůli opravě kanalizační přípojky u domu na Fügnerově ulici v Poděbradech řidiči hledají nejkratší možnosti, jak se dostat co nejrychleji z Riegrova náměstí k nádraží a opačně. Neprůjezdný je úsek mezi Schnirchovou a Tyršovou ulicí.

Podívejte se: Takhle bude vypadat nová stanice drážních hasičů v Nymburce

17. 4. 2024 | /VIDEO, VIZUALIZACE/ Slavnostním poklepáním na základní kámen tento týden oficiálně začala stavba nového sídla nymburských drážních hasičů nedaleko hlavního nádraží. Při této příležitosti zveřejnila Správa železnic nové vizualizace a video, které podrobně ukazuje budoucí podobu nové stanice. Ta se stane nejen důstojným sídlem nadregionální jednotky hasičů, ale také další dominantou Nymburka.

Cyklista projel přejezd u zimáku na červenou. Dostal vysokou pokutu

17. 4. 2024 | Ranní spěch se cyklistovi v Nymburce nevyplatil. Když u zimního stadionu přejel železniční přejezd na červenou, všimla si ho hlídka strážníků, která zrovna kontrolovala správné osvětlení cyklistů.



Zpravodajství NymburkDnes.cz

Čtenáři Středočeského kraje vysbírali přes 4 tisíce mobilů, nejlepší byly knihovny v Kralupech, Rudné a Úněticích

Přesně 4112 starých mobilních telefonů přinesli v uplynulých měsících do svých oblíbených knihoven čtenáři ve Středočeském kraji. Do sběrové akce nazvané Odlož mobil v knihovně, kterou společně organizoval Středočeský kraj a kolektivní systém ...

Praha ve spolupráci se Středočeským krajem spouští hru pro návštěvníky středisek ekologické výchovy

Široká veřejnost má nově příležitost zapojit se do Návštěvnické hry a putovat po vybraných ekocentrech v Praze a Středočeském kraji, kde je možné získ ...

Nový moderní areál drážních hasičů se stane dominantou Nymburka

Správa železnic včera slavnostně zahájila výstavbu nového areálu drážních hasičů v nymburské Nádražní ulici. Získají modernější a komfortnější zázemí ...

Hračka Jeepu na baterie představuje vážné riziko, zjistila inspekce

Česká obchodní inspekce zjistila, že na vnitřním trhu je v nabídce výrobek, který představuje vážné riziko pro životní prostředí. Jde o výrobek Hračka ...

Všejanská spojka zrychlí spojení mezi Prahou a Mladou Boleslaví

Správa železnic vybrala projektanta takzvané Všejanské spojky, která propojí Milovice s tratí z Nymburka do Mladé Boleslavi. Zhotovitelem projektové d ...



Pátek 26.4.2024
Středočeský kraj
Další regiony »
Sdílet: Sdílet na Facebooku Sdílet na X






Nastavení cookies | GDPR | Přidat zprávu, PR článek | O nás, kontakty | Přidat firmu | Nabídka našich služeb | Inzerce-Dnes.cz | Práce v ČR | InfoDnes.cz
InfoDnes.cz
Sdružení regionálních portálů

Kraj Vysočina
HavlíčkůvbrodDnes.cz
JihlavaDnes.cz
TřebíčDnes.cz

Liberecký kraj
LiberecDnes.cz

Ústecký kraj
ÚstínadLabemDnes.cz

Plzeňský kraj
PlzeňDnes.cz

Jihočeský kraj
ČeskéBudějoviceDnes.cz

Jihomoravský kraj
BrněnskoDnes.cz

Olomoucký kraj
OlomoucDnes.cz

Zlínský kraj
ZlínDnes.cz

Moravskoslezský kraj
OstravaDnes.cz

Copyright © 1/2009-2024 M+MP spol. s r.o. InfoDnes.cz | Webdesign & webprogramming © PD | RSS InfoDnes