NymburkDnes.cz
NymburkDnes.cz » Monitor zpráv » Z regionu » Nymburský deník - zprávy

Z regionu

Nymburský deník - zprávy Zdroj: Nymburský deník - zprávy |

Na nymburském gymnáziu si připomněli 110. narozeniny Bohumila Hrabala

28. 3. 2024 | /FOTO/ Vestibul nymburského Gymnázia Bohumila Hrabala se stal se stal místem neformálního setkání nazvaného Spisovateli  k narozeninám. Tímto způsobem bylo ve středu 27. března připomenuto 110. výročí narození výrazné osobnosti české literatury.

Bazén bude brzy pod střechou. Staví se i část u Labe, kudy povede tobogan

28. 3. 2024 | /FOTOGALERIE, VIDEO/ Stavba nymburského bazénu opět výrazně pokročila. Aktuálně se chystá zastřešení. Při pohledu z různých stran už se rýsuje podoba, známá z vizualizací představených před čtyřmi lety. V galerii nabízí Deník jak aktuální snímky a videa, tak původní vizualizace. Můžete je porovnat.

Most přes Valy u hasičského hřiště zmizel. Nová trasa cyklostezky se dokončuje

27. 3. 2024 | /FOTO, VIDEO/ Most přes Valy mezi poříčním oddělením policie a hasičským hřištěm je definitivně minulostí. Na místě už momentálně oba břehy spojuje pouze úzká traverza určená pro přecházení stavebníků. Odstraněný most nahradí nová konstrukce.

Na Velký pátek v Křinci se uskuteční Křížová cesta ke kostelu na Chotouci

27. 3. 2024 | Na Velký pátek 29. března se v 15 hodin uskuteční pobožnost Křížové cesty. Sraz bude na úpatí kopce Chotuc u městyse Křinec

Zahrajte si s DDM Nymburk Velikonoční hru

26. 3. 2024 | /FOTO/ Dům dětí a mládeže Nymburk pořádá v parku před Obecním domem v Nymburce Velikonoční hru. V parku najdete celkem 13 vajíček. Pomáhaly je vybarvovat děti navštěvující odpolední klub DDM.

Kočka, pivo i sněženky. Krásnou bankovku s Hrabalem si zájemci koupí v jeho vile

26. 3. 2024 | /FOTO/ Symboly, které jsou se spisovatelem Bohumilem Hrabalem neodmyslitelně spojené. Ty obsahuje nová pamětní bankovka, která vyšla díky iniciativě Polabského muzea a Muzea cenných papírů. Je na ní číslice 110, která připomíná letošní výročí narození literáta neodmyslitelně spojeného s Nymburkem a Kerskem.

Na Huslíku se starají o dvoutýdenní lišce, které zřejmě přišlo o mámu

25. 3. 2024 | /FOTO, VIDEO/ Malé vyhladovělé lišce se přiblížilo až k lidským stavením, kde hledalo něco k jídlu. V zuboženém stavu ho objevili lidé ze Staré Skřeneře u Nového Bydžova. Zavolali na pomoc zvířecí záchranáře z poděbradského Huslíku, kteří o něj od začátku minulého týdne pečují. „Liščeti je něco přes dva týdny a už se pomalu rozežralo,“ hlásí dobrou zprávu vedoucí stanice Luboš Vaněk.

Podívejte se: Medvědi v Zoo Chleby si užívají jarního počasí, Míša ale i trénuje

25. 3. 2024 | /FOTO, VIDEO/ Medvědi ušatí v Zoo Chleby se probudili ze zimního spánku na přelomu února a března a nyní si naplno užívají jarního počasí. 

Podívejte se: DDM Nymburk pořádá Velikonoční dílny

25. 3. 2024 | /FOTO/ Dům dětí a mládeže Nymburk pořádá již poněkolikáté pro spřátelené základní školy velikonoční tvoření. Akce s názvem Velikonoční dílny se tradičně těší velké oblibě.

Jak jezdíme v Nymburce na oranžovou? Hrozí vysoká pokuta a ztráta šesti bodů

25. 3. 2024 | /FOTO, VIDEO/ O zpřísnění pravidel provozu na silnicích od začátku letošního roku řada lidí ani neví. Jedno z nich se týká i průjezdu na oranžovou na křižovatkách řízených semafory. Prokáže-li se řidiči takový přestupek dvakrát, je rázem bez řidičáku.

Fronta na telátka i na traktory. Na veletrh s mláďaty dorazily davy lidí

23. 3. 2024 | Obrovský zájem je o aktuálně probíhající veletrh Jarní zemědělec na výstavišti v Lysé nad Labem. V sobotu dopoledne stála dlouhá fronta před vstupem do areálu.

Za kulturou do Růžového slona. Podívejte se, jak by mohl vypadat nový sál

22. 3. 2024 | /FOTO, VIDEO/ Je rozhodnuto. Poděbrady budou mít ve výhledu příštích pěti let reprezentační kulturní sál až pro sedm set lidí. Vznikne ve třetím a čtvrtém patře Růžového slona, která se stane kulturním a obchodním centrem zároveň.

Ani se nezakymácela. Špička věže je zpátky na kostele i s pozlaceným křížem

21. 3. 2024 | /FOTO, VIDEO/ Špička věže kostela svatého Jiljí v Nymburce je po 142 dnech opět zpátky na svém místě. Nově pozlacený kříž i s bání a celá střecha pobitá měděnými pláty svítí do širokého okolí ještě výrazněji, než před opravou. 

Rozlučka před demolicí. Poslední veřejné bruslení na zimáku pro všechny

21. 3. 2024 | /FOTO, VIZUALIZACE/ Přesně po 50 letech existence půjde nymburský zimní stadion letos na začátku léta k zemi. Poslední akcí, která se v něm uskuteční na velikonoční sobotu 30. března, bude exhibiční vystoupení krasobruslařek a krasobruslařů. Nakonec budou moci na led všichni, kdo si přinesou brusle. Akce je určena pro všechny, kteří se se starou halou chtějí důstojně rozloučit.

Jarní saláty a dorty. Soutěžní dobroty hodnotila i herečka Markéta Hrubešová

20. 3. 2024 | /FOTOGALERIE, VIDEO/ Srdce na talíři je název kulinářské soutěže pro budoucí kuchaře, cukráře i servírky, která se uskutečnila ve středu v kulturním domě v Městci Králové. Letošním tématem bylo jaro. Jak se týmům dobroty podařily, hodnotila porota, jejíž členkou byla i herečka a autorka několika kuchařek Markéta Hrubešová.

Podívejte se: Hasiči z Nymburka trénovali záchranu ze střechy i z podzemí

20. 3. 2024 | Pravidelný třídenní výcvik absolvovali tento týden nymburští hasiči, kteří jsou členové lezecké skupiny. Trénovali na sousedním Mladoboleslavsku v obci Luštěnice.

Rozkvetlá krása. Růžové květy sakur v lázeňském parku lákají k focení i polibkům

20. 3. 2024 | /FOTO, VIDEO/ Jedno z nejkrásnějších přírodních kouzel v regionu mohou nyní obdivovat všichni, kdo zajdou do horní části Poděbrad  mezi sochu TGM a dřevěnou pergolu. Čtvercový sad šestnácti sakur rozkvetl do největší krásy a láká k prohlídce místní, lázeňské hosty i další návštěvníky města. Jsou i tací, kteří do Poděbrad zavítají jen proto, aby se mohli pod rozkvetlými sakurami vyfotit, případně políbit. ...

Nezaměstnanost na Nymbursku minulý měsíc klesla. Rozdíl je ale minimální

20. 3. 2024 | Nezaměstnanost na okrese Nymburk v únoru oproti předchozímu měsíci klesla, rozdíly jsou ale v řádu jednotek. Nymbursko patří mezi středočeské regiony s vyšším podílem osob bez práce. Vyšší nezaměstnanost je už jen na Mělnicku a Příbramsku.

Do Lysé za traktory i za jehňaty, oslíky a pštrosátky. Jarní zemědělec začíná

20. 3. 2024 | /FOTO, VIDEO/ Už na pětidenní akci se rozrostl jeden z nejnavštěvovanějších veletrhů roku Jarní zemědělec. Na lyském výstavišti začíná ve středu a pokračuje až do neděle. Nabídne řadu doprovodných výstav a kulturních akcí.

Stříška se vrací na kostel. Víme, co se skrývá v báni pro další generace

19. 3. 2024 | /FOTOGALERIE, VIDEO/ Střecha věže kostela svatého Jiljí se po opravách vrací na své místo. I s horním křížem a bání, která ponese poselství budoucím generacím. Podle informací nymburské radnice by k usazení horní části věže mělo dojít ve čtvrtek 20. března po deváté hodině ranní za pomoci speciálního jeřábu.



Zpravodajství NymburkDnes.cz

PID posiluje síť kontaktních míst karty Lítačka ve Středočeském kraji

Kartu Lítačka pro cestování ve Středočeském kraji využívá přes 265 tisíc lidí. V tuto chvíli je pro ně přímo v kraji otevřeno 14 prodejních míst, kde si kartu mohou vyřídit či zakoupit dlouhodobé kupóny, a nemusí tak cestovat do hlavního ...

Nová sezóna turistických vlaků v Praze a Středočeském kraji startuje již o víkendu

O víkendu 23. a 24. března bude na železnici v Praze a Středočeském kraji zahájena nová turistická sezóna. Zájemci o poznávání krás středních Čech se ...

Nymburk bude hostit 2. mezinárodní konferenci zasvěcenou Bohumilu Hrabalovi

Na méně známou a vnímanou vrstvu tvorby předního českého spisovatele Bohumila Hrabala se zaměří mezinárodní konference, která se 25. až 27. dubna usku ...

Škodlivý kód Rescoms nahrává záznamy přes mikrofon a webkameru

V únoru se v Česku vedle spywaru Agent Tesla a spywaru Formbook nově objevil škodlivý kód Rescoms. Tento malware se podobně jako spyware zaměřuje na o ...

Středočeské Velikonoce nabídnou návštěvníkům zajímavosti z velikonočních tradic

Velikonoční dílny pro rodiny s dětmi, výstavy kraslic nebo také otevření muzejních štol na Velký pátek nabídnou návštěvníkům Středočeské Velikonoce v ...



Čtvrtek 28.3.2024
Středočeský kraj
Další regiony »
Sdílet: Sdílet na Facebooku Sdílet na X






Nastavení cookies | GDPR | Přidat zprávu, PR článek | O nás, kontakty | Přidat firmu | Nabídka našich služeb | Inzerce-Dnes.cz | Práce v ČR | InfoDnes.cz
InfoDnes.cz
Sdružení regionálních portálů

Kraj Vysočina
HavlíčkůvbrodDnes.cz
JihlavaDnes.cz
TřebíčDnes.cz

Liberecký kraj
LiberecDnes.cz

Ústecký kraj
ÚstínadLabemDnes.cz

Plzeňský kraj
PlzeňDnes.cz

Jihočeský kraj
ČeskéBudějoviceDnes.cz

Jihomoravský kraj
BrněnskoDnes.cz

Olomoucký kraj
OlomoucDnes.cz

Zlínský kraj
ZlínDnes.cz

Moravskoslezský kraj
OstravaDnes.cz

Copyright © 1/2009-2024 M+MP spol. s r.o. InfoDnes.cz | Webdesign & webprogramming © PD | RSS InfoDnes