NymburkDnes.cz
NymburkDnes.cz » Monitor zpráv » Z regionu » Nymburský deník - zprávy

Z regionu

Nymburský deník - zprávy Zdroj: Nymburský deník - zprávy |

Konec bláta a louží. Zkratkou ke Kauflandu se brzy půjde po novém chodníku

18. 3. 2024 | /FOTO, VIDEO/ Na sociálních sítích často řešený problém vyšlapané zkratky od Pražské ulice ke Kauflandu bude mít za pár týdnů své definitivní řešení. Místo, kterým si do obchodu krátí cestu stovky lidí pěšky i na kole, má být přeměněno na pevný chodník. Skončí tedy éra bahna a kaluží, což byl právě zásadní kámen úrazu, na který si místní po dešti pravidelně stěžovali.

Radůza, Vypsaná Fixa i Kryštof. Přehled nabídky letošních festivalů na Nymbursku

18. 3. 2024 | /FOTO, VIDEO/ Jaro začíná tento týden a výrazně se tak přiblížil čas letních festivalů. Na Nymbursku se navíc konají tři akce ještě před začátkem oficiální sezóny. Milovický Votvírák má dokonce symbolicky výkop hromadných akcí v názvu. Na koho se tedy návštěvníci festivalů mohou letos těšit? Nymburský deník přináší přehled čerpající z dosud zveřejněných informací od pořadatelů.

Poslední úpravy Jankovic začínají. Změní prostory od Adély k přejezdu

15. 3. 2024 | /FOTO, VIDEO/  Patří ještě k jankovickému sídlišti, ale paneláky už v ní nenajdete. Jedná se o lokalitu mezi železničním přejezdem na sídliště a restaurací Adéla. Nebo jinak: území vymezené ulicemi Široká, Potoční, Za Drahou a částí Topolové. Právě to je lokalita, kde v těchto dnech začne poslední pátá etapa oprav celého jankovického sídliště. Hotová má být do konce roku. Tím skončí revitalizace obou nymburských sídlišť, tedy nejobydlenějších částí města. ...

Město pro byznys Středočeského kraje 2023: Lysá získala stříbro

14. 3. 2024 | Mladá Boleslav se stala Městem pro byznys Středočeského kraje 2023. Titul získala za skvělé výsledky jak v podnikatelském prostředí, tak v přístupu veřejné správy. Na druhém a třetím místě se ve Středočeském kraji umístily Lysá nad Labem a Kralupy nad Vltavou.

Nemocnice, nebo hotel? Podívejte se, na čem si pochutnávají nymburští pacienti

14. 3. 2024 | /FOTOGALERIE/ Skvělý kuchař se zkušenostmi z vyhlášených restaurací. Snaha o to, aby součástí léčby byly i zdravé, chutné a dobře vypadající pokrmy. To jsou hnací motory stravovací jednotky nymburské nemocnice.

Velikonoční výstava v Městci láká na beránky i neobvyklá jarní aranžmá

13. 3. 2024 | /FOTOGALERIE, VIDEO/ Velikonoční výstava v přízemí střední školy a učiliště v Městci Králové je otevřena ve středu a čtvrtek pro veřejnost. Láká nejen na tradiční dobroty spojené se svátky jara, tedy na beránky, mazance, jidáše nebo vyrobené budoucími cukráři.

Tyršovými sady se rozléhá vrčení motorových pil. Mizí alej letitých topolů

13. 3. 2024 | /REPORTÁŽ, FOTO, VIDEO/ Kácení druhé části poděbradské topolové aleje v Tyršových sadech u tenisových kurtů bylo naplánováno na středu. Hned v časném ránu padly první stromy. A Deník byl u toho.

Angara, Balu a Míša se probudili. Medvědi v Zoo Chleby ohlašují jaro

13. 3. 2024 | /FOTO, VIDEO/ Potvrzení toho, že je skutečně zima už minulostí, přišlo ze Zoo Chleby. Zdejší trojice medvědů ušatých, Angara, Balu a Míša, se na přelomu února a března probudila ze zimního spánku.

Hromady kmenů a větví. Legendární alej topolů u vodárny padla za jediný den

13. 3. 2024 | /FOTO, VIDEO/ Mohutné kmeny vysokých topolů šly k zemi během úterý na kraji Poděbrad. Při výjezdu z města ve směru na Hradec Králové se tak místním otevřel nezvyklý pohled na historickou vodárnu. Zatím v záplavě kmenů a větví, na jejichž úklid dojde v příštích dnech.

Zázrak. Pro nemocného kamaráda vybrala půl milionu za jediný den

12. 3. 2024 | /FOTOGALERIE, VIDEO/ Neuvěřitelný příběh plný emocí prožila v posledním týdnu osmatřicetiletá Tereza Paradýsová, která pochází z Nymburka. Sbírka, kterou založila pro své přátele sevřené zoufalou životní situací, skoro tři měsíce skomírala. A pak stačil pouhý den, kdy se s pomocí několika známých osobností potvrdila síla sociálních sítí, a z naděje se stala realita.

Nová lávka pod mostem bude měřit přes 11 metrů. Opravy stezky začnou za měsíc

12. 3. 2024 | /FOTO, VIDEO/ Už za měsíc začnou práce na novém povrchu levobřežní cyklostezky prakticky po celé délce v rámci Nymburka. Tím nejzásadnějším bodem oprav je vytvoření úplně nové části cyklostezky v úseku od lávky pro pěší a cyklisty přes Labe pod kamenný most, a dále s přemostěním Starého Labe.

Pokácí zbylé staré stromy u cyklostezky. S výsadbou nových začnou u Vesláku

11. 3. 2024 | /FOTO, VIDEO/ Pokácet zbylé staré stromy a keře u cyklostezky pod Drahelicemi a Labskými terasami. A také začít s výsadbou nových více než 150 stromů. Kromě toho výsadba desítek nových stromů na Vesláku mezi sportovišti, kde bylo nedávno vykáceno několik velkých jasanů. To vše bude mít v rámci revitalizace zeleně v Nymburce na starosti brněnská firma Zahradnické úpravy, která vyhrála výběrové řízení. ...

Nové nákupní centrum u Poděbrad má svoji kostru. Otevřít má ještě letos

11. 3. 2024 | /VIZIALIZACE, FOTO, VIDEO/ Krátce před vánočními svátky, kdy byla výstavba nového nákupního centra oficiálně oznámena, byly vedle benzinky na kraji Pískové Lhoty jen prázdné blátivé pozemky. Za necelé tři měsíce je vše jinak. Na místě je již jasně patrná kostra nového obchodního střediska do tvaru písmene L.

Nová hasičárna u hlavního nádraží má zelenou. Firma převzala staveniště

9. 3. 2024 | /FOTO/ Je to tady! Stavba nového sídla nymburských drážních hasičů má definitivně zelenou. Po řadě komplikací a chybějících peněz už nic nebrání tomu, aby se na místo začal navážet stavební materiál a jedna z nových dominant Nymburka začala růst před očima.

Kudy projít ke škole? Z části Tyršovy ulice od náměstí k Valům bude staveniště

8. 3. 2024 | /FOTO, VIDEO/ Extrémní proměna okolí Tyršovy ulice i jí samotné ztíží v příštích měsících průchod a průjezd lokalitou v těsném sousedství náměstí a Základní školy Tyršova. Souběžně bude prováděno šest projektů, z nichž některé už běží. 

Finále pro kulturní sál v Růžovém slonu? Rozhodne veřejné jednání v divadle

8. 3. 2024 | /FOTO, VIDEO/ Klíčové datum je středa 20. března. Ten večer v 18 hodin se má na mimořádném a veřejném jednání zastupitelů v divadle Na Kovárně rozhodnout, jestli v příštích letech budou mít Poděbrady nový kulturní sál v horních patrech Růžového slona. Připravena bude prezentace, 3D studie i finanční argumenty, proč by se tak mělo stát.

Prezident Petr Pavel v Kersku: od Hájenky se vydal na Hrabalovu stezku

7. 3. 2024 | /FOTO, VIDEO/ Přesně na čas dorazil prezident Petr Pavel se svým doprovodem do Kněžic a později i do lesní osady Kersko na Nymbursku, kde pokračovala ve čtvrtečním odpoledni jeho dvoudenní návštěva Středočeského kraje. Na obou místech se s ním lidé fotili a žádali ho o autogram. U legendární Hájenky padla i otázka: Se zelím, nebo se šípkovou? 

Kam o víkendu: Na Nymbursku se tančí v maskách i v civilu. Bude i jarní jarmark

7. 3. 2024 | /FOTO, VIDEO/ Další předjarní víkend nabídne na Nymbursku i u sousedů ve středních Čechách spoustu akcí. Zpestřit si volné dny můžete na posledních masopustech sezony, na bálech a karnevalech, ale třeba i na pyžamové party, srazu sběratelů nebo na vinném koštu s cimbálovkou. Víkendové koncerty nabídnou nejen hity skupiny Kabát v revivalové podobě, večírek s kapelou Keks či swing a jazz s bývalým muzikantem z Melody Makers.  ...

První větrník na výrobu elektřiny na Nymbursku by mohl stát do konce roku

7. 3. 2024 | /FOTO, VIDEO/ Zhruba patnáct kilometrů od Nymburka by měla stát první větrná elektrárna v okrese. Nacházet se má na kopci nad rybníčkem u Hořan. Pro místní to znamená šanci ušetřit za elektřinu a pro obec přibližně tři a půl milionu ročně do rozpočtu.

Obchod s možností nočního nákupu otevře i v Nymburce. Snad do konce roku

6. 3. 2024 | /FOTO, VIDEO/ Nakoupit si v kteroukoli denní i noční dobu nebo o svátcích, kdy jsou obchody běžně zavřené. Takovou možnost by měli mít i obyvatelé Nymburka. Podle informací Deníku se varianta nonstop nákupů týká dvou obchodů potravin na nymburských sídlištích.



Zpravodajství NymburkDnes.cz

Škodlivý kód Rescoms nahrává záznamy přes mikrofon a webkameru

V únoru se v Česku vedle spywaru Agent Tesla a spywaru Formbook nově objevil škodlivý kód Rescoms. Tento malware se podobně jako spyware zaměřuje na odcizení našich dat a nabízí útočníkům řadu špionážních funkcí - kromě zaznamenávání stisků kláves, ...

Středočeské Velikonoce nabídnou návštěvníkům zajímavosti z velikonočních tradic

Velikonoční dílny pro rodiny s dětmi, výstavy kraslic nebo také otevření muzejních štol na Velký pátek nabídnou návštěvníkům Středočeské Velikonoce v ...

Policie Středočeského kraje zavádí do výcviku policistů virtuální realitu

Středočeská policie zkouší již půl druhého roku nový prvek, který chce v nejbližších týdnech zařadit do běžného výcviku policistů. Jedná se o virtuáln ...

Středočeský kraj chce opět rozjet dotační Fond homogenizace dopravní infrastruktury

Středočeský kraj chce i letos vypsat dotační Fond homogenizace krajské dopravní infrastruktury. V krajském rozpočtu je na fond alokována částka 75 mil ...

Strategie pro kulturní a kreativní odvětví Středočeského kraje míří do finále. Zapojit se může každý

Veřejnost má jedinečnou příležitost vyjádřit se ke Strategii Středočeského kraje pro oblast kultury, kulturního dědictví a kulturních a kreativních od ...



Úterý 19.3.2024
Středočeský kraj
Další regiony »
Sdílet: Sdílet na Facebooku Sdílet na X






Nastavení cookies | GDPR | Přidat zprávu, PR článek | O nás, kontakty | Přidat firmu | Nabídka našich služeb | Inzerce-Dnes.cz | Práce v ČR | InfoDnes.cz
InfoDnes.cz
Sdružení regionálních portálů

Kraj Vysočina
HavlíčkůvbrodDnes.cz
JihlavaDnes.cz
TřebíčDnes.cz

Liberecký kraj
LiberecDnes.cz

Ústecký kraj
ÚstínadLabemDnes.cz

Plzeňský kraj
PlzeňDnes.cz

Jihočeský kraj
ČeskéBudějoviceDnes.cz

Jihomoravský kraj
BrněnskoDnes.cz

Olomoucký kraj
OlomoucDnes.cz

Zlínský kraj
ZlínDnes.cz

Moravskoslezský kraj
OstravaDnes.cz

Copyright © 1/2009-2024 M+MP spol. s r.o. InfoDnes.cz | Webdesign & webprogramming © PD | RSS InfoDnes