NymburkDnes.cz
NymburkDnes.cz » Zpravodajství » Magazín

Toyota odhalila dva typy elektrických přepravníků pro OH v Paříži

06.12.2023
Toyota jako celosvětový partner pro mobilitu Mezinárodního olympijského výboru (IOC) a Mezinárodního paralympijského výboru (IPC) odhalila dva typy přepravy během olympijských a paralympijských her v Paříži 2024. Elektrické osobní přepravníky APM a elektrické pohony kolečkových křesel najdou uplatnění během her, kde zajistí dopravu sportovců i s rodinnými příslušníky, pracovníků, dobrovolníků a diváků.
Foto: toyotanews.eu

Elektrický osobní přepravník APM (Accessible People Mover)


Toyota věří v ‚Mobilitu pro všechny‘. Nejnovějším dokladem této vize je osobní přepravník APM. Vozidlo bylo navrženo za účelem zajištění mikromobility ‚na poslední kilometr cesty‘ a dopravu lidí se speciálními potřebami.

Během her nasadí Toyota přibližně 250 prostředků APM na podporu mobility sportovců, návštěvníků i pracovníků v rámci různých prostor her, jako jsou dějiště sportovních soutěží, ale i další oficiální místa her včetně olympijské vesnice. Příklady využití prostředků APM:

- Doprava sportovců, pořadatelů, dobrovolníků a diváků s omezenou hybností nebo potížemi s chůzí včetně vozíčkářů

- Přesuny menších nákladů v rámci her

- Řešení nouzových situací.

APM je čistý elektromobil na baterie. Prostředek byl navržen v Belgii společností Toyota Motor Europe a bude jej vyrábět firma Toyota Caetano v Portugalsku. Výroba vozidel bude zahájena v únoru 2024.

Elektrický pohon kolečkových křesel


Toyota se podílela na vývoji prostředku elektrického pohonu kolečkových křesel v rámci naplňování vize ‚Mobilita pro všechny‘ během paralympijských her Paříž 2024. Prostředek ‚e-puller‘ proměňuje klasické mechanické kolečkové křeslo v řešení elektrické mobility s bateriovým napájením, a poskytuje tak svobodu pohybu všem vozíčkářům.

Elektrický pohon kolečkových křesel byl vyvinut společně s rakouským startupem Klaxon, zaměřeným na odvětví mobility. Klaxon se věnuje navrhování produktů usnadňujících mobilitu vozíčkářů bez závislosti na ostatních lidech.

Prostředek ‚e-puller‘ bude k dispozici během her Paříž 2024:

- V paralympijské vesnici bude k dispozici 50 kusů v rámci programu sdílené mobility prostřednictvím aplikace KINTO Mobility k využití v prostorách vesnice. Před použitím ‚e-pulleru‘ je nutné na vozík namontovat speciální držák.

- Během slavnostního zahájení paralympijských her se uplatní nejméně 150 kusů pro potřeby národních paralympijských výborů, sportovců a pracovníků.

Během slavnostního zahájení paralympijských her a v prostorách paralympijské vesnice bude maximální rychlost ‚e-pulleru‘ omezena. Průměrný dojezd činí 25 km.

Vizuální identita značky Toyota na hrách Paříž 2024


Během olympijských a paralympijských her Paříž 2024 budou všechny prostředky Toyota (tj. flotila elektrifikovaných vozidel a pokročilých řešení mobility) používat speciální vizuální identitu s odkazem na úzkou partnerskou spolupráci značky Toyota s olympijskými a paralympijskými hrami. Jedinečný design zdůrazňuje multi-technologickou strategii značky Toyota, přičemž každá z technologií zastoupených během her bude snadno rozpoznatelná podle zvláštní barvy.

Zdroj: Toyota
Sdílet: Sdílet na Facebooku Sdílet na X

Další články z rubriky Magazín

Škodlivý kód Rescoms nahrává záznamy přes mikrofon a webkameru

V únoru se v Česku vedle spywaru Agent Tesla a spywaru Formbook nově objevil škodlivý kód Rescoms. Tento malware se podobně jako spyware zaměřuje na odcizení našich dat a nabízí útočníkům řadu špionážních funkcí - kromě zaznamenávání stisků kláves, ...

Březnový horoskop: Berani budou plni energie, Střelci zažijí dobrodružství

Březen, měsíc jara a obnovy, nám přináší nové příležitosti a výzvy. Podívejme se, co nám hvězdy předpovídají pro tento měsíc. ...

Proč jsou mobilní telefony Honor důvěryhodné?

Jako pohodlný komunikační nástroj umožňují mobilní telefony lidem zůstat v kontaktu s ostatními kdykoliv a kdekoli. Díky funkcím jako volání, textován ...

Jak získat zpět peníze za nedoručené dárky?

Mnoho lidí se nedočkalo objednaných vánočních dárků pro jejich blízké. Pokud prodejce nevrací peníze nebo ani nekomunikuje, existuje způsob, jak částk ...

Výsledky testu sportovních kočárků: Na bezpečnost není spolehnutí

Kočárek je při péči o malé dítě téměř nepostradatelným pomocníkem. Spotřebitelská organizace dTest proto publikuje testy kočárků pravidelně - v aktuál ...





Sobota 27.4.2024
Středočeský kraj
Další regiony »






Nastavení cookies | GDPR | O nás, kontakty | Přidat firmu | O regionu | Nabídka našich služeb | Inzerce-Dnes.cz | Práce v ČR | InfoDnes.cz
InfoDnes.cz
Sdružení regionálních portálů

Kraj Vysočina
HavlíčkůvbrodDnes.cz
JihlavaDnes.cz
TřebíčDnes.cz

Liberecký kraj
LiberecDnes.cz

Ústecký kraj
ÚstínadLabemDnes.cz

Plzeňský kraj
PlzeňDnes.cz

Jihočeský kraj
ČeskéBudějoviceDnes.cz

Jihomoravský kraj
BrněnskoDnes.cz

Olomoucký kraj
OlomoucDnes.cz

Zlínský kraj
ZlínDnes.cz

Moravskoslezský kraj
OstravaDnes.cz

Copyright © 1/2009-2024 M+MP spol. s r.o. InfoDnes.cz | Webdesign & webprogramming © PD | RSS InfoDnes